Om Hillsea

Hillsea

VAT-nummer

SE681004622401

Jag startade Hillsea för att jag såg behovet med att förbättra och förnya produkter. En prodkuktutveckling där det gamla möter det nya i spännande nytänkande produkter. Det är lätt att tro att allt redan finns men med god fantasi samt klurighet finns det en enormt spännande marknad som väntar. 

Hillseas logga representerar berg och hav där tanken och frihet följs åt och gränsen är fri. "Om man lyfter blicken så ser man inga gränser"  Japanskt ordspråk.

Hillseas mål och syfte är att designa och skapa produkter som löser och underlättar olika situationer i livet på ett enkelt och funktionellt sätt. Hillseas mål angående miljöperspektivet är att producera och tillverka svenskt. Att reducera emballaget på själva produkten och posthanteringen. En utmanande uppgift men ack så viktig uppgift i miljöarbetet för Hillsea som företag. 

SmartSpoons historia mm

Som utbildad restauranglärare och en med ett stort intresse för friluftsliv och resor har gett mig inspiration och idén till SmartSpoon.

Avsaknaden av ett multiverktyg för olika aktiviteter ute som inne där enkelhet och funktionalitet är i fokus är en viktig del i SmartSpoons utformning och design.

Att kombinera erfarenheter av outdoors med mitt engagemang för mat samt olika matlagningsmetoder kan härledas till skedens design och funktionalitet och grundtanke. Inspiration tagen från bland annat bröllopsskedar från slutet av 1800 talet till den kinesiska risskeden till slutligen en Light Weight sked. En SmartSpoon under 10 g där det gamla möter det nya.

Som en glad och enveten motionär har jag hunnit med flera Vasalopp på både cykel och skidor samt Siljanrunt på cykel några varv. Genom mina ute aktivister har jag packat många dagsryggsäckar. Det har även blivit långreseryggsäckar packade genom att ha besökt 35 olika länder. Här hade en SmartSpoon varit bra att ha för olika äventyr och tillfällen. Så nästa resa till Japan och veckan i fjällen i sommar är SmartSpoon en självklarhet.

En annan viktig inspirationskälla är mitt arbete med ungdomar som har funktionsnedsättningar och tilläggsdiagnoser där skedens greppvänlighet är A och O. Valmöjligheten att använda de olika varianterna av grepp samt olika funktioner som skeden erbjuder ger många samma möjlighet att använda en och samma sked.

En sked för alla, lätt att ta med lätt att använda.

Använd Hillseas produkter i många år, tänk på naturen!

// Kerstin Norberg